Mercedes Chocolaterie tog silver 1024 715 Mercedes Chocolaterie

Mercedes Chocolaterie tog silver

Mercedes Chocolaterie tog silver i International Chocolate Award 2017 tävlingen i London.
Då Mercedes Chocolaterie erhöll bronsmedalj i den Skandinaviska deltävlingen av Chocolate Award/Köpenhamn tidigare i höstas kom inbjudan att delta i den internationella delen av Chocolate Award 2017/ London, öppen för alla tillverkare vilka kvalificerat sig genom prisutmärkelser i sina regioner.

Mercedes Urbano-Winquist belönades med silver i kategorin ”Ganaches or truffles using mixed dark/milk/white for coating and fillings” med en pralin kallad ”Åland meets Venezuela” alltså Mercedes Chocolateriets Havtornspralin. Prisutdelningen skedde den 13.10 2017.

Den internationella tävlingen är stor och detta år deltog 2500 bidrag från världens alla hörn. Det är första gången Åland tävlar och tagit pris i både den Skandinaviska och den Internationella Chocolade Award tävlingen, och det blev det enda priset till Finland 2017.

Mercedes om tävlingen!
Det viktiga är att få kontakt med andra chocolaterier och utövare från andra delar av världen vilka kämpar med olika och samma utmaningar. Att bli uppmärksammade och erhålla utmärkelse av en respekterad internationell organisation för det arbete vi gör och de ingredienser vi använder, känns stort.

Den här gången var det pralinen med Havtorn som vann men jag vill fortsätta att använda den världsbästa kvalitén av choklad i kombination med andra nordiska ingredienser och smaker.
Mina små chokladskapelser kan tjäna som utmärkta ambassadörer utanför Åland. En pralin kan lätt bli början för en konversation som fäster uppmärksamheten på Norden, Finland och förhoppningsvis på Åland – vår natur och våra fantastiska råmaterial från naturen. Goda smakupplevelser glömmer vi inte.

Nästa stora evenemang där Mercedes Chocolaterie deltar blir Salon du Chocolate i Tokyo i januari 2018!