Att äta riktigt fin choklad är sinnlig njutning utan krav. Och ändå: Chokladen blir ännu godare när du vet mer om vad du äter. Liksom vin har kvalitetschoklad olika karaktär beroende på ursprung och hantering. Du kan träna dina smaklökar att uppfatta och uppskatta skillnader: fruktigt, kryddigt, träigt, blommigt – eller något helt annat!

Chokladprovning

Prova choklad tillsammans med dina vänner. Att ätta riktigt fin choklad är sinnlig njutning utan krav.
Och ändå: Chokladen blir annu godare när du vet mer om vad du äter.  Liksom vin har kvalitetschoklad olika karaktär beroende på ursprung och hantering. Du kan träna dina smaklökar att uppfatta och uppskatta skillnader: fruktigt, kryddigt, träigt, blommigt – eller något helt annat!
En chokladprovning på Mercedes Chocolaterie är fylld av smakglädje.
Vi talar om chokladens ursprung och historia. Vi ser en liten film om kakaobönans väg till färdig choklad. Vi smakar på sex chokladbitar av högsta kvalitet. Sedan berättar vi mer om husets egna praliner. Om tillverkningen, om hur vi får idéer till nya smaker, om hur kontrasterna fungerar och hur smakerna utvecklar sig i munnen. Självklart pratar vi också om pralinätandets sköna konst. Om varför just praliner är en passionerad kärlekshistoria. Tillsammans smakar vi chokolader från olika länder, kakaohalter, märken, bönor, m.m. Sedan provsmakar vi på sex av våra utsäkta praliner.

En välgjord pralin är en hel komposition av smaknyanser som avlöser varandra i munnen. Dela en stund av sinnlig njutning och avkoppling med vänner eller kolleger. Samtidigt får du kunskap som även förgyller framtida chokladstunder.

Tid: ca 1,5 timme
Pris: 35 euro/person
Antal: 8-20 personer
Plats: Eckerö Post och tullhus eller enligt överenskommelse (flera en 20 personer)
Bokning: tel. +358 405396699 eller info@amorina.ax

Chokladprovning + prova på

Vi börjar med en chokladprovning för att lära oss grunderna i chokladens ursprung och smak. Vi talar om chokladens ursprung och historia.
Vi ser en liten film om kakaobönans väg till färdig choklad. Vi smakar på fem chokladbitar av högsta kvalitet. Vi går igenom skillnader i kvalitet och egenskaper. Sedan tittar vi in i köket och alla får göra sin egen chokladplatta.

Tid: ca 2 timmar
Pris: 40 – 55 euro/person
Antal: 8-10 personer
Plats: Eckerö Post och tullhus
Bokning: tel. +358 405396699 eller info@amorina.ax

Grundkurs i choklad

En kurs för vuxna, där vi börjar med en chokladprovning för att lära oss grunderna i chokladens ursprung och smak. Vi går igenom skillnader i kvalitet och egenskaper. Vi jobbar även praktiskt med choklad, bl.a. temperering och tillverkning av praliner, m.m. Vi delar sedan på det vi skapat så att alla får ta med sig hem. Lokalen är ej handikappanpassad.

Chokladskola

En lärorik kurs där barn och vuxna har roligt tillsammans! Först lär vi oss om chokladens ursprung, tillverkning och olika sorters choklad. Det blir även lite smakprov och en hel del skratt. Gemensamt gör barn och vuxna sedan ett par enklare chokladprojekt då vi rollar och dekorerar. Något gott att ta hem blir det också. Lokalen är ej handikappanpassad.

VÄLKOMNA

Skicka in en förfrågan så skräddarsyr jag en kurs just för ert sällskap