Om oss

Det var en gång en chokladälskande kvinna som heter Mercedes som kom från Venezuela till Åland och började skapa utsökta chokladpraliner med all sin kärlek. Chokladfabriken växte och pralinerna prisades världen över.

Våra chokladmakare förvaltar nu Mercedes kunskap och passion för hantverket och framställer praliner och chokladkonfekt kryddat med egen kreativitet, nyfikenhet och noggrannhet. 

Varje vardagsmorgon går vi upp och kokar kola och tempererar choklad med ett vackert arv i ryggsäcken – och med nya framtidsplaner och idéer i kastrullerna.

Chokladplattor Mercedes Chocolaterie

Om råvarorna

Mercedes Chocolaterie har alltid värnat om att sätta hantverket, råvarorna och smakerna först. Alla chokladprodukter och smaker vilar på Mercedes välbeprövade grundrecept och jobbas fram med lekfull fantasirikedom och stort tålamod. Chokladen som används är alltid från världens främsta leverantörer.

När chokladen gifter sig med åländska, närproducerade råvaror som smör, grädde och honung – det är då som något extra speciellt händer, som det unika kommer fram.

Viktigt är även rätt konsistens. Att chokladen runt fyllningen är så tunn som det bara går. Att andas, ta det lugnt och jobba fram pralinerna steg för steg med stor noggrannhet. Att låta chokladen få ta tid på sig. Och att tillåta lite tårar av frustration – när kärleken till hantverket är så mycket större.