Praliner

Välgjorda handgjorda praliner är något speciellt. Ta bara de olika lagren i pralinen, med olika konsistenser och smaker: det hårda och det mjuka, det krämiga och det krispiga, det bittra och det söta, det milda och det starka.
En god gåva – för alla tillfällen
Livet är fullt av goda skäl att ge bort gåvor, men den rätta gåvan är inte alltid lika lätt att hitta. Utsökta handgjorda praliner i en vacker ask är den perfekta presenten. Både till den som redan har allt och till den som behöver skämmas bort lite extra. Finns det egentligen en bättre gåva till någon du tycker om än en ask gudomligt goda praliner?
Nedan följer ett litet urval av vårt sortiment:

Presentförpackningar

  • 35 praliner
  • 24 praliner
  • 18 praliner
  • 12 praliner
  • 9 praliner
  • 6 praliner
  • 4 praliner
  • 2 praliner
  • 1 pralin
icon
Karamell - Salt

Praliner handlar om kontrast – och sällan blir det tydligare än så här: krispigt och krämigt, sött och salt. Alkoholfri.

icon
Hallon - Passion

En mycket älskat pralin för både stora och små. Den vackra röda hjärtan är både fruktig och tillfredsställande. Den 49-procentig mjölkchoklad möter hallon och passionsfruktpuré i kanske den mest populär av våra praliner.

icon
Vit - Mint

Krämigt och lekfullt. En balanserad blandning av karamell och vit choklad toner med myntans fräscha aromer. En av de populäraste pralinerna.

icon
Blåbär

I all sin mildhet en komplex historia – som ändå kräver uppmärksamhet för att komma till sin rätt. Ät gärna den här pralinen för sig själv, för att inte missa någon av dess smaktoner. Njut först av blåbärets milda och ändå distinkta karaktär, och känn hur den så småningom övergår i den oväntade skärpan från en liten styrketår…

icon
Rom

Den bästa mörka chokladen träffas av rommens härliga toner. Resultatet är både elegant och tillfredställande.

icon
Havtorn

Havtorn från Åland, rom och högklassig choklad – här samsas hemlandstoner med hälsningar från stora världen. Låt den sakta smälta mot gommen, så framträder de små syrliga bärens karaktär till fullo mot den mörka rommen. Det här är en av de praliner där smaken utvecklas och skapas i din mun. Som en resa.

icon
Passionfrukt

Fruktig och fräsch, en lättälskad lekkamrat som smälter på tungan. Skalet av 49-procentig mjölkchoklad omsluter en ganache med passionsfruktpuré och en touch gin som lyfter passionen till lyxigt vuxengodis. Passion är mycket populär, i synnerhet bland kvinnor.

icon
Mörk Tryffel - Honung

En mörk pralin så balanserad att den med elegant lätthet lyfter fram de underbara subtila tonerna av åländsk honung. Sötman är inte framträdande, och smaken jämn och stabil. Njut av en pålitlig vuxen pralin som alltid tillfredsställer.

icon
Irish Coffee

En till sin karaktär mörk pralin, med en balanserad kombination av mörkrostat kaffe och Irish whisky. En pålitlig och social godsak, som håller vad den lovar och är omtyckt av alla. En av de populäraste pralinerna – men kanske särskilt pappornas favorit.

icon
Hallon

Vem kan motstå den somriga aromen av hallon? Här bjuds en av världens mest populära smaker i en lättillgänglig pralin för både stora och små, såväl choklad- som bärälskare. Fruktig och fräsch, utan att vara syrlig, gifter den sig lätt med både kaffe och andra godsaker.

Mercedes goda råd: Choklad är känslig för värme, kyla och starka lukter. Ställ gärna asken svalt, men inte i kylskåpet. Bäst smakar pralinerna vid en temperatur på 16-20º. Rätt förvarande håller de minst fyra veckor. Det vill säga om du kan hålla dig så länge…

Våra ingredienser

Ingredienser: Kakaomassa, kakaosmör, socker, mjölkpulver, glykos, smör, grädde, finaste likörer, aromer och naturliga fruktämnen. Alla praliner är gluten- och äggfria.